Lista de stati del mondo

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.
Stadi del mondo co e so bandiere.

Al mondo ghe ze 206 stadi, dei cuai 195 reconosesti sovrani. Sto cuà el ze un ełenco in ordene alfabetico dei Stadi del móndo co indicasion del nome par intiero, i ze considerài i stadi independenti e no chei inte łe federasion.

Divixion dei stadi[canbia | canbia el còdaxe]

Ghe xe 195 stadi reconosesti a łivel internasionał:

Altri 3 stati i ze menbri de agensie spesiałizae de el ONU

Ghe ze anca 8 stadi co sovranità teritoriał che i ga dichiarà a propia independensa ma i ga gavù poco o nisun riconosimento:

  • 6 stadi reconosesti in parte:
    • Abcazia - Repùblega de Abcazia - (reconosesta da 6 menbri del ONU).
    • Osetia del Sud - Repùblega del Osetia del Sud - (reconosesta da 5 stadi menbri del ONU).
    • Sahara Osidentał - Repùblega Democradega dei Saharawi - (reconosesta da 84 stadi menbri del ONU).
    • Republica Turca del Sipro del Nord - Repùblega Turca del Sipro del Nòrd - (reconosesto soeo da a Turchia).
    • Taiuan - Repùblega de Cina (ex menbro del ONU, reconosesto da 21 menbri del ONU e el Vatican).
  • 2 stadi no reconosesti nisun menbro del ONU:
    • Artsakh - Repùblega del Artsakh - (reconosesta da Abcazia, Osetia del Sud e Transnistria).
    • Transnistria - Repùblega Moldavia de Transnistria - (reconosesta dal Abcazia e dal Osetia del Sud).

Varda anca[canbia | canbia el còdaxe]


Ìndaxe
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ?


A[canbia | canbia el còdaxe]

- Repùblega Arzentina


B[canbia | canbia el còdaxe]

- Repùblega de Bołìvia


C[canbia | canbia el còdaxe]

- Repùblega de Cołónbia

- Repùblega de Costa Rica

  • Croàsia - Repùblega de Croàsia
  •  Cuba - Repùblega de Cuba


D[canbia | canbia el còdaxe]


E[canbia | canbia el còdaxe]

- Repùblega de l'Ecuador


F[canbia | canbia el còdaxe]

- Repùblega Franséze


G[canbia | canbia el còdaxe]


H[canbia | canbia el còdaxe]

  • bandiera Haiti - Repùblega de Haiti


I[canbia | canbia el còdaxe]

  • Ìndia - Repùblega ìndiana
  • Indonèzia - Repùblega de l'Indonèzia
  • Irak - Repùblega de l'Irak
  • Iran - Repùblega Islàmica de l'Iran


J[canbia | canbia el còdaxe]

  • Jibuti - Repùblega de Jibuti


K[canbia | canbia el còdaxe]


L[canbia | canbia el còdaxe]


M[canbia | canbia el còdaxe]

- Stati Unii mesegani


N[canbia | canbia el còdaxe]

- Repùblega del Nicaragua


O[canbia | canbia el còdaxe]

  • Oman - Sultanato de Oman
  • bandiera Ondùras - Repùblega del Ondùras


P[canbia | canbia el còdaxe]


R[canbia | canbia el còdaxe]


S[canbia | canbia el còdaxe]


T[canbia | canbia el còdaxe]


U[canbia | canbia el còdaxe]

 Stati Unii - Stati Unii de ła Amèrica

- Repùblega Oriental de l'Uruguay


V[canbia | canbia el còdaxe]

  • Vietnam - Repùblega Sociałista del Vietnam


Z[canbia | canbia el còdaxe]


Notasion[canbia | canbia el còdaxe]

  1. 6 de sti cua i ga un reconosimento parsial: Armènia, Cina, Corea del Nord, Corea del Sud, Israel, Sipro,
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Lista_de_stati_del_mondo&oldid=1107570"