Lista de stati del mondo

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.
Stadi del mondo co e so bandiere.

Al mondo ghe xe 206 stadi, dei cuai 195 reconosesti sovrani. Sto cuà el xe un ełenco in ordene alfabetico dei Stadi del móndo co indicasion del nome par intiero, i xe considerài i stadi independenti e no chei inte łe federasion.

Divixion dei stadi[canbia | canbia el còdaxe]

Ghe xe 195 stadi reconosesti a łivel internasionał:

Ghe xe anca 11 stadi co sovranità teritoriał che i ga dichiarà a propia independensa ma i ga gavù poco o nisun riconosimento:

6 stadi reconosesti in parte:

  • Flag of Abkhazia.svg Abcaxia - Repùblega de Abcaxia - (reconosesta da 6 menbri del ONU).
  • Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Republica Turca del Sipro del Nord - Repùblega Turca del Sipro del Nòrd - (reconosesto soeo da a Turchia).
  • Flag of Kosovo.svg Kosovo - Repùblega del Kosovo - (reconosesto da 115 stadi menbri del ONU e Taiwan).
  • Flag of South Ossetia.svg Osetia del Sud - Repùblega del Osetia del Sud - (reconosesta da 5 stadi menbri del ONU).
  • Flag of Palestine.svg Palestina - Autorità Nasionał Paestinéxe - (reconosesta da 120 stadi)
  • Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Sahara Osidentał - Repùblega Democradega dei Saharawi - (reconosesta da 84 stadi menbri del ONU).

5 stadi no reconosesti da menbri del ONU:

Varda anca[canbia | canbia el còdaxe]


Ìndaxe
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ?

A[canbia | canbia el còdaxe]

B[canbia | canbia el còdaxe]

C[canbia | canbia el còdaxe]

D[canbia | canbia el còdaxe]

E[canbia | canbia el còdaxe]

F[canbia | canbia el còdaxe]

G[canbia | canbia el còdaxe]

H[canbia | canbia el còdaxe]

  • bandiera Haiti - Repùblega de Haiti

I[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of India.svg India - Repùblega indiana
  • Flag of Indonesia.svg Indonèxia - Repùblega de l'Indonèxia
  • Flag of Iran.svg Iran - Repùblega Islàmica de l'Iran
  • Flag of Iraq.svg Iraq - Repùblega de l'Iraq
  • Flag of Ireland.svg Irlanda - Repùblega d'Irlanda

J[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Yemen.svg Jemen - Repùblega del Yemen

K[canbia | canbia el còdaxe]

L[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Laos.svg Laos - Repùblega Popołar Democràtega del Laos
  • Flag of Lesotho.svg Lesotho - Regno del Lesotho
  • Flag of Latvia.svg Łetonia - Repùblega Lètone
  • Flag of Lebanon.svg Libano - Repùblega del Lìbano
  • Flag of Liberia.svg Liberia - Repùblega de Liberia

M[canbia | canbia el còdaxe]

N[canbia | canbia el còdaxe]

O[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Oman.svg Oman - Sultanato de Oman
  • bandiera Ondùras - Repùblega del Ònduras

P[canbia | canbia el còdaxe]

Q[canbia | canbia el còdaxe]

R[canbia | canbia el còdaxe]

  • bandiera Regno Unio - Regno Unio de Gran Bretagna e Irlanda del Nord
  • bandiera Romania - Repùblega Roména
  • Flag of Rwanda.svg Ruanda - Repùblega del Ruanda
  • Flag of Russia.svg Rusia - Federasion Russa

S[canbia | canbia el còdaxe]

T[canbia | canbia el còdaxe]

U[canbia | canbia el còdaxe]

V[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Vietnam.svg Vietnam - Repùblega Sociałista del Vietnam

X[canbia | canbia el còdaxe]

Z[canbia | canbia el còdaxe]

Notasion[canbia | canbia el còdaxe]

Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Lista_de_stati_del_mondo&oldid=1087024"