Lista de stati del mondo

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.
Stadi del mondo co e so bandiere.

Al mondo ghe ze 206 stadi, dei cuai 195 reconosesti sovrani. Sto cuà el ze un ełenco in ordene alfabetico dei Stadi del móndo co indicasion del nome par intiero, i ze considerài i stadi independenti e no chei inte łe federasion.

Divixion dei stadi[canbia | canbia el còdaxe]

Ghe xe 195 stadi reconosesti a łivel internasionał:

Altri 3 stati i ze menbri de agensie spesiałizae de el ONU

Ghe ze anca 8 stadi co sovranità teritoriał che i ga dichiarà a propia independensa ma i ga gavù poco o nisun riconosimento:

  • 6 stadi reconosesti in parte:
    • Flag of the Republic of Abkhazia.svg Abcazia - Repùblega de Abcazia - (reconosesta da 6 menbri del ONU).
    • Flag of South Ossetia.svg Osetia del Sud - Repùblega del Osetia del Sud - (reconosesta da 5 stadi menbri del ONU).
    • Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Sahara Osidentał - Repùblega Democradega dei Saharawi - (reconosesta da 84 stadi menbri del ONU).
    • Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg Republica Turca del Sipro del Nord - Repùblega Turca del Sipro del Nòrd - (reconosesto soeo da a Turchia).
    • Flag of the Republic of China.svg Taiuan - Repùblega de Cina (ex menbro del ONU, reconosesto da 21 menbri del ONU e el Vatican).
  • 2 stadi no reconosesti nisun menbro del ONU:
    • Flag of Artsakh.svg Artsakh - Repùblega del Artsakh - (reconosesta da Abcazia, Osetia del Sud e Transnistria).
    • Flag of Transnistria (state).svg Transnistria - Repùblega Moldavia de Transnistria - (reconosesta dal Abcazia e dal Osetia del Sud).

Varda anca[canbia | canbia el còdaxe]


Ìndaxe
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ?

A[canbia | canbia el còdaxe]

B[canbia | canbia el còdaxe]

C[canbia | canbia el còdaxe]

D[canbia | canbia el còdaxe]

E[canbia | canbia el còdaxe]

F[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Fiji.svg Fizi - Ìzołe Fizi
  • Flag of France.svg Fransa - Repùblega Franséze

G[canbia | canbia el còdaxe]

H[canbia | canbia el còdaxe]

  • bandiera Haiti - Repùblega de Haiti

I[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of India.svg Ìndia - Repùblega ìndiana
  • Flag of Indonesia.svg Indonèzia - Repùblega de l'Indonèzia
  • Flag of Iraq.svg Irak - Repùblega de l'Irak
  • Flag of Iran.svg Iran - Repùblega Islàmica de l'Iran

J[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Yemen.svg Jemen - Repùblega del Jemen

K[canbia | canbia el còdaxe]

L[canbia | canbia el còdaxe]

M[canbia | canbia el còdaxe]

N[canbia | canbia el còdaxe]

O[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Oman.svg Oman - Sultanato de Oman
  • bandiera Ondùras - Repùblega del Ondùras

P[canbia | canbia el còdaxe]

R[canbia | canbia el còdaxe]

S[canbia | canbia el còdaxe]

T[canbia | canbia el còdaxe]

U[canbia | canbia el còdaxe]

V[canbia | canbia el còdaxe]

  • Flag of Vietnam.svg Vietnam - Repùblega Sociałista del Vietnam

Z[canbia | canbia el còdaxe]

Notasion[canbia | canbia el còdaxe]

  1. 6 de sti cua i ga un reconosimento parsial:Flag of Armenia.svg Armènia, Flag of the People's Republic of China.svg Cina, Flag of North Korea.svg Corea del Nord, Flag of South Korea.svg Corea del Sud, Flag of Israel.svg Israel, Flag of Cyprus (bordered).svg Sipro,
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Lista_de_stati_del_mondo&oldid=1104420"