Salta al contegnùo

Nomadi (grupo muxicałe)

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.



Infotaula de personaNomadi

(2017) Cànbia el vałor in Wikidata
Atività
Atività 1963 - in atività
ZènareMùzica beat Cànbia el vałor in Wikidata
Instrumento muxegałeVoxe
Tastiera
Chitara
Baso
Bateria
Targheta discogràfega
Emi
CGD
Atlantic
Warner
Àlbun51 (uff.)
Repertòrio
Pop
Mùxica lejera

Cànbia el vałor in Wikidata

Sito webnomadi.it Cànbia el vałor in Wikidata










Facebook place: NomadiOfficial
Twitter: inomadi
Instagram: nomadiofficial


MySpace: semprenomadi


Youtube: UCLv6TnoQmJd_ATVOglaaU3Q









Spotify: 2tk9K5rmPe05JFOzxbkfN9


iTunes: 16617279

Musicbrainz: 48fe77c4-cb39-4316-85e9-30669f317935
Songkick: 16632
Discogs: 643509


Allmusic: mn0000457520














I Nomadi i xe un grupo muxicałe italian originario de Novellara (Reggio Emilia)[1][2][3][4] e fondà tra el 1963 e el 1964[1][2][4][5] da Augusto Daolio (ex-voxe, sconparso inte el 1992) e Beppe Carletti (tutora menbro del grupo)[1][2][3][5]. Se trata de ła band italiana pì longeva tra cuełe tutora in atività.[4]

Voxe atuałe del grupo xe Yuri Cilloni .[1][2] Ex-voxe del grupo xe stà, dal 1992 al 2012, Danilo Sacco, che el gaveva sostuituìo Augusto Daolio .[2]

Inte ła storia del grupo, se segnała la prołìfica cołaborasion col cantautore Francesco Guccini.[4]

In tuto, l grupo el ga publicà oltre na çincuantina de àlbun (uficiałi) [1] , vendendo oltre 15 milione de copie[1].

Tra canson pì famoxe interpretà dai Nomadi, ricordemo: Gli aironi neri, Ala bianca, Canzone del bambino al vento (Auschwitz), Canzone par un'amica, Come potete giudicar (cover di The Revolution Kind di Sonny Bono), Crescerai, Dio ze morto, Dove si va, Un dì insieme, Ho difeso il mio amore, Io vagabondo, Mediterraneo, Noi non ci saremo, Il pilota di Hiroshima, Un pugno di sabbia, Quando ci sarai, Sangue al cuore, Tutto a posto, L'ultima salita (dedicà a Marco Pantani), Il vecchio e il bambino, ecc.[3][6]

Discografia

[canbia | canbia el còdaxe]
  • Par quando noi non ci saremo (1967)
  • I Nomadi (1968)
  • Mille e una sera (1971, racolta)
  • So che mi perdonerai (1971, racolta)
  • Io vagabondo (1972, racolta)
  • Un dì insieme (1973)
  • I Nomadi cantano Guccini (1973, racolta)
  • I Nomadi interpretano Guccini (1974)
  • Canzoni d'oltremanica e d'oltreoceano (1974, racolta)
  • Tutto a posto (1974, racolta)
  • Gordon (1975)
  • Collezione (1976, racolta)
  • Noi ci saremo (1977)
  • Naracauli e altre storie (1978)
  • Album concerto (1979)
  • I Nomadi (1980, racolta)
  • I Nomadi 1 (1981, racolta)
  • Sempre Nomadi (1981)
  • Ancora una volta con sentimento (1982)
  • I Nomadi 2 (1983, racolta)
  • Ci penserà poi il computer (1985)
  • Quando viene sera (1986)
  • Nomadi in concerto (1987, live)
  • I Nomadi 3 (1987, racolta)
  • Ancora Nomadi (1988)
  • Solo Nomadi (1990)
  • Gente come noi (1991)
  • Ma noi no! (1992)
  • Ma che film la vita (1992)
  • Contro (1993)
  • EMI Music Racolta - I Nomadi (1993, racolta)
  • Chiedi chi erano i Nomadi (1994, racolta)
  • La settima onda (1994)
  • Tributo ad Augusto (1995, tribute)
  • La musica dei '70 - La rabbia, l'amore, la poesia (1995, racolta)
  • Lungo le vie del vento (1995)
  • Quando ci sarai (1996)
  • D'amore e altre storie (1997, racolta)
  • Le strade, gli amici, il concerto (1997, live)
  • Una storia da raccontare (1998)
  • In Italia erano i Nomadi (1998, racolta)
  • SOS con rabbia e con amore (1999)
  • Liberi di volare (2000)
  • Amore che prendi amore che dai (2002)
  • Nomadi 40 (2003)
  • The Platinum Collection (2003, racolta)
  • Corpo Estraneo (2004)
  • Con Me o Contro di Me (2006)
  • The platinum Collection 2 (2006, racolta)
  • Nomadi & Omnia Symphony Orchestra live 2007 (2007)
  • Allo specchio (2009)
  • Raccontiraccolti (2010)
  • I Nomadi ed altre storie - Best & Rarities (2010, racolta)
  • In Viaggio (2010, 8 CD+2 DVD, racolta)
  • Canzoni inte el vento (live 1987 - 1989) (2011)
  • Cuore vivo (2011)
  • E' stato bellissimo (2012)
  • Terzo tempo (2012)
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 cfr. http://www.nomadi.it/
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 cfr. http://www.rockol.it/artista/Nomadi
  3. 3,0 3,1 3,2 cfr. Nomadi su Discogs
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 cfr. Anselmi, Eddy, Festival di Sanremo. Almanacco illustrato della canzone italiana, Panini, Modena, 2009, 819
  5. 5,0 5,1 cfr. Allmusic: I Nomadi - Biography
  6. cfr. Allmusic: Nomadi - Songs

Cołegamenti esterni

[canbia | canbia el còdaxe]


Controło de autoritàVIAF (EN133844768 · ISNI (EN0000 0004 7088 7305 · LCCN (ENn93111128 · WorldCat Identities (ENn93-111128
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Nomadi_(grupo_muxicałe)&oldid=1170745"