Difarense intrà łe version de "Basan"

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.
[Revixion njiancora controłà][Revixion njiancora controłà]
Contenuto cancellato Contenuto aggiunto
Nessun oggetto della modifica
Nessun oggetto della modifica
Riga 31: Riga 31:
'''Bassan''' el xe un comune de 40.411 abitanti de ła [[provincia de Vicenzsa]].
'''Bassan''' el xe un comune de 40.411 abitanti de ła [[provincia de Vicenzsa]].
A nord el ga el [[Mónte Grapa]] e 'l confina coi paixi de ła Valbrenta, mentre a nordest el confina col comun de [[Roman]], a est co [[Casoła]], a sud col comun de Roxà, a sudòvest co [[Cartijan]] e a òvest co [[Maròstega]].
A nord el ga el [[Mónte Grapa]] e 'l confina coi paixi de ła Valbrenta, mentre a nordest el confina col comun de [[Roman]], a est co [[Casoła]], a sud col comun de [[Roxà]], a sudòvest co [[Cartijan]] e a òvest co [[Maròstega]].





Version de le 02:15, 13 luj 2007

Modeło:Comune

Bassan el xe un comune de 40.411 abitanti de ła provincia de Vicenzsa. A nord el ga el Mónte Grapa e 'l confina coi paixi de ła Valbrenta, mentre a nordest el confina col comun de Roman, a est co Casoła, a sud col comun de Roxà, a sudòvest co Cartijan e a òvest co Maròstega.


300px

Giografia

Bassàn se trova su de na conoide formà da ła Brenta, al sboco del Canałe de ła Brenta e ai pie de l'Altipian de Asiago e del Monte Grappa. Ła Brenta ła divide Bassàn in do parte: queła est (Sinistra Brenta) almanco tre volte pi sviłupà de queła ovest (Destra Brenta).

Storia

Prodoti tipici

  • i spàraxi bianchi D.O.P. (Asparagi di Bassano);
  • i bigołi de Bassan;
  • ła graspa.

Evołuzsion demografica

Abitanti censii



Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Basan&oldid=72459"