Valsugana

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.


Infobox de Zeografia fìzegaValsugana

Cànbia el vałor in Wikidata
SorteVałe Cànbia el vałor in Wikidata
Liogo
Rejon aministrativa Trénto (Itàlia) Cànbia el vałor in Wikidata
Cànbia el vałor in Wikidata

Map

 
Bagnà daBrenta e Fersina Cànbia el vałor in Wikidata
Caena montagnozaDołomiti de Fieme Cànbia el vałor in Wikidata
Dati e sifre
Altitùdene238 m Cànbia el vałor in Wikidata
Àrea976,56 km²





















































La Valsugana (Suganertal in todesco) la xe na val del Trentin sud-oriental, confinante co le provincie de Vicenza e Belun. La ga andament ovest-est.

A sud la xe delimitada da l'Altipian de Asiago e dai altipiani de Luserna, Lavaron e Folgaria e a nord da la cadena del Lagorai; la so estremità ocidental la xe prossima a la cità de Trento e a la val de l'Adese, intanto che a est la se incassa infra le montagne, strenzendose infra l'Altipian de Asiago e el Monte Grappa e chiapando el nome de Canal del Brenta, e la desfosa dopo inte la pianura veneta da le bande de Bassan.

Zeografia[canbia | canbia el còdaxe]

La zeografia de la val la xe domenada dal corar de la Brenta, che la nasse dai laghi de Levego e Caldonazzo, e la seve in direzion est, par 'po desfosar inte el Mar Adriatego. Importante xe anca el corso del torente Fersina, che passando par Perzene el se trà 'po inte el fiume Adese inte la cità de Trento.

Dal ponto di vista orografego, la valada la xe chiusa da do cadene montagnose: - a nord da la cadena del Lagorai, che la la separa da la Val de Fieme; - a sud da la cadena Cima XII-Ortigara, che la la separa da la Provincia de Vicenza.

Intra le vale laterai de la Valsugana se ricorda la Valle dei Mocheni, la Val del Sela e l'Altipiano del Tesin.

Controło de autoritàVIAF (EN315129714 · LCCN (ENsh88004272 · GND (DE4119344-1 · WorldCat Identities (EN315129714
Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Valsugana&oldid=1095371"