Barco

Da Wikipedia, l'ençiclopedia libara.
Cheło che te ghè schcià el rimanda a sta voxe, parché el xe on so sinònemo o el vien esplegà cuà drento. rimandamento da Barch


El barco ('barch inte el vèneto setentrional) el xe in tipo particolar de cason che xeneralmente el ga el unico fin de metarghe drento el fjen. I barchi i xe majormente prexenti inte łe xone andove se laora co l'agricoltura e inte łe montanje i se połe catar inte i fondovałi.

Strutura[canbia | canbia el còdaxe]

On barco normalmente el xe a pianta cuadra o retangolar (ma co poca diferensa intrà i lati). El ga in involucro scatolar costituì de in teler de legn serà su ala bona co dele breghe, asando del sfiese par la ventilaẑion. Ghe un esiste de seradi su cuatro lati o verti fora del tut (tabià a cuatro stanghe). El quert el é a do falde, fat de solito a scandole. El pavimento, de solito, el ze destacà del taren e el poja su na serie de pilastri fati de sas. Sta soluẑion la va ben par isolar el fen dal cèch del taren, ma anca par ér na base piana onde poarse anca su tareni erti. El tabià a cuatro stanghe el é costituì da un quert sagomà a piramide fat de lamiera che el cor su cuatro pilastri de tubo de fer.

Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://vec.wikipedia.org/w/index.php?title=Barco&oldid=1043979"